logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Nezakonita procedura donošenja Prijedloga Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH je 24.02.2016. godine dostavljen Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u kojem se traže izmjene odredbi koje se odnose na uzgoj životinja radi krzna. 

Predlagač zakona  Mario Karamatić, zastupnik Doma Naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pristupio je nezakonitoj izradi Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH.

Read more...

Pogledajte kako danas izgleda Prokoško jezero

Prokoško jezero decenijama je plijenilo pažnju ljepotom

Prirodno stanište endemskog alpskog tritona zbog loše putne komunikacije bilo odsječeno i turistički neatraktivno, sve dok nekome nije naumpalo da se u ovoj prekrasnoj oazi može napraviti novac (a fiskalni račun, šta je to?). 

Desilo se to u prvim poratnim godinama kada je na obalama ovog prirodnog dragulja, ''preko noći'' niklo nekoliko stotina kućica, vikendica, katuna - kako ih ovdje još uvijek nazivaju.

Read more...

Projekti: Iz otpada u Butilama praviti energiju

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Butilama moglo bi, zahvaljujući tehnologijama prerade nusproizvoda i otpada, proizvoditi energiju za zagrijavanje jednog dijela Sarajeva tokom zime, saznaje "Avaz". Osim pozitivnog efekta prečišćavanja otpadnih voda i osiguranja čiste rijeke Bosne, postrojenje ima i nusprodukt - otpadni mulj, koji bi neblagovremenim rješavanjem mogao postati i problem za KS.

 

Read more...

Novo “ulaganje” građana u projekat hidroelektrane “Medna” na izvorima rijeke Sane

Kontroverzna gradnja hidroelektrane Medna na rijeci Sani ovih dana ponovo pokazuje da se novcima građana finansijski podržava privatni projekat, iako će uništiti jedno od prirodno najvažnijih područja Bosne i Hercegovine.

Javni uvid za Zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za nadzemno-podzemni vod 35kv „Medna – Čađavica“ na teritoriji opštine Ribnik i Mrkonjić Grad dužine 17,3 km je završen 19.8.2016. godine. To je još jedan projekat koji ide na ruku austrijsko-njemačke firme Kelag koja gradi hidroelektranu Medna.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Podržavnje kampanje

Biblioteka

Arhiva

Newsletter
Donatori


 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign