logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

BiH će danas imati usvojenu rezoluciju: Jednoglasano protiv izgradnje odlagališta nuklearnog otpada

Nakon što je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PD PSBiH) usvojio rezoluciju kojom se BiH oštro protivi izgradnju odlagališta nuklearnog otpada u mjestu Trgovska Gora, na granici BiH i Hrvatske, to će danas učiniti i delegati Doma naroda PS BiH.

Iako u suprotnosti sa svim evropskim konvencijama Hrvatska još uvijek ne odustaje od izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na granici s BiH.

Read more...

U planu izgradnja nebodera uz najveću raskrsnicu u Novom Gradu

U zgradi Općine Novi Grad Sarajevo održana je javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana "Alipašin Most VII" - zona C.

To je dio procedure kod donošenja regulacionih planova, koje za potrebe gradskih općina donosi Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Prijedlogom plana predviđena je izmjena spratnosti planiranih objekata, koji su u izgradnji, kao i promjena namjene prostora. Regulacionim planom “Alipašin Most VII” iz 2011. godine u zoni “C” odnos stanovanja i poslovanja bio je 60 naprema 40 posto, a predloženim izmjenama Plana uspostavljen je novi odnos stanovanja i poslovanja od 80 naprema 20 posto.

Read more...

Održan seminar “Uvod u epidemiološko istraživanje“

Udruženje „Aarhus centar u BiH“ je organiziralo seminar na volonterskoj osnovi, juče 25.maja 2016. godine, u svojim prostorijama. Seminar je održan na temu “Uvod u epidemiološko istraživanje“ s ciljem upoznavanja učesnika sa podjelama epidemioloških studija na eksperimentalne i obzervacione, te vrste obzervacionih studija (kohorte, case control, studije presjeka i ekološke studije). Objašnjene su razlike između njih, te prednosti i mane svake vrste epidemiološke studije.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Podržavnje kampanje

Biblioteka

Arhiva

Newsletter
Donatori


 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign