logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Održana radionica u Goraždu o ulozi medija u smanjenju rizika nesreća i informativnom djelovanju u nesrećama

Udruženje „Aarhus centar u BiH“ je u saradnji sa Općinom Goražde i uz podršku Misije OSCE-a u BiH održalo radionicu u okviru projekta „Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost u Općini Goražde“, juče 26. jula 2016. godine, u Sali Vatrogasne jedinice Općine Goražde. Radionica je održana s ciljem upoznavanja učesnika sa ulogom medija u smanjenju rizika nesreća i informativnom djelovanju u nesrećama. Učesnici radionice su bili novinari i predstavnici civilne zaštite Općine Goražde.

Read more...

Riješiti problem zbrinjavanja opasnog rafinerijskog otpada

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i generalni direktro Rafinerije ulja Modriča Evgenij Kočnev ukazali su da se radi na rješavanju zbrinjavanja kiselog gudrona /opasni rafinerijski otpad/ koji decenijama predstavlja ekološki problem.

Iz Ministarstva navode da je Rafinerija nafte Brod ranije podnijela zahtjev za prethodnu procjenu uticaja postrojenja za tretman kiselog gudrona na životnu sredinu, te da će postupak, nakon što to bude učinjeno u brodskoj rafineriji, biti sproveden i u Rafineriji ulja Modriča.

Read more...

Za šest posto povećati učešće energije iz obnovljivih izvora

U Republici Srpskoj učešće energije iz obnovljivih izvora energije u prošloj godini bilo je oko 42,9 odsto, a cilj je da se apsolutni iznos poveća za šest i dostigne 48 odsto, rečeno je Srni u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Srpske.

U Ministarstvu ističu da se, kada je riječ o energiji vjetra, najperspektivnije lokacije u Republici Srpskoj za izgradnju parkova vjetrenjača nalaze na području istočne Hercegovine, u Nevesinju, Berkovićima, Gacku i Trebinju.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Podržavnje kampanje

Biblioteka

Arhiva

Newsletter
Donatori


 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign