logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

NOVA INTERNET STRANICA aarhus.ba

 

Obavijest!

želimo da vas obavijestimo da smo preselili na našu novu stranicu www.aarhus.ba našu staru stranicu koja se sada nalazi ovdje www.aarhus.ba/sarajevo zadržali smo kao našu arhivsku stranicu, gdje možete da potražite sve naše arhivske vijesti i ostale materijale.

JOŠ JEDAN KORAK KA SPAŠAVANJU VRHOVINSKE RIJEKE

Okružni sud u Banja Luci donio je 05.01.2021. godine pozitivnu presudu za odbranu Vrhovinske rijeke koja se nalazi na lokalitetu opštine Kalinovik. Sud je presudom uvažio tužbu podnesenu od strane Centra za životnu sredinu, a pripremljenu u saradnji sa Aarhus centrom u BiH, te poništio sporno rješenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS. Ministarstvo je spornim rješenjem prvobitno oslobodilo

Read more...

Na dnevnom redu Dom naroda Parlamenta FBiH napokon se našao Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša FBiH

Na osmoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH zakazanoj za sutra, napokon se našao i Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša FBiH, po tačkom 9.

Prošle godine, tokom pete redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Prijedlog zakona o zaštiti okoliša FBiH  je bio usvojen i to poslije pet godina,  neposredno nakon  što su inicijativu za usvajanje Prijedloga Zakona o zaštiti okoliša FBiH, sa pratećim amandmanima, pokrenuli Udruženje “Resursni Aarhus centar u BiH,” (AC Sarajevo), Centar za životnu sredinu (CZZS) i Centar za ekologiju i energiju (CEE) u sklopu “Eko BiH” projekta, koji finansira Evropska unija a sufinansira Grad Sarajevo.

Read more...

JAVNI POZIV

Udruženje “Resursni Aarhus centar u BiH”, odnosno Eko HUB Sarajevo u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Švedska a implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) objavljuje Javni poziv za:

-izradu Pravne analize na temu: Unapređenje zakonskog okvira u cilju promovisanja reciklaže, upcyclinga i zbrinjavanje opušaka od cigareta u Kantonu Sarajevo

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign