logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Javni uvid - GRETA GREEN d.o.o. Vitez

Javni uvid - Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole postrojenja za recikliranje otpadnih automobilskih guma i sličnih materijala - investitora “GRETA GREEN” d.o.o. Vitez na lokaciji industrijske zone PS “Vitezit” u Vitezu.

Investitor “GRETA GREEN” d.o.o. Vitez dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za recikliranje otpadnih automobilskih guma i sličnih materijala na lokaciji industrijske zone PS “Vitezit” u Vitezu.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev je do 01.11.2016. godine.

Read more...

Uspješno okončan završni vikend „Škole planinarstva i ekologije – Dragi Novaković“

Protekli vikend 15. i 16. oktobra 2016.godine održan je završni edukativni vikend u okviru projekta „Škola planinarstva i ekologije – Dragi Novaković“. 

Učenici/e i profesori/ce Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva imali su priliku da borave u Visitor centru Pecka i posjete izvorište rijeke Sane te uživaju u domaćim specijalitetima. Drugog dana su učenici/e polagali test znanja o planinarenju i šumskim ekosistemima o čemu su slušali tokom škole. Svi učenici/e će dobiti certifikate o završenoj školi a najbolja/e tri učenika/ce će dobiti nagrade, koje će se dodijeliti 25. oktobra 2016.godine u Sarajevu uz prisutnost medija.

Read more...

Rizike od katastrofa možemo smanjiti

Održan Sajam „Znanje nas štiti!” u organizaciji Ujedinjenih nacija u BiH i Ministarstva sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u Sarajevu je održan Sajam pod sloganom „Znanje nas štiti!“ na kojem je predstavljen rad više od 20 domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, nadležnih i angažiranih u sektoru upravljanja rizicima od katastrofa.

Na Sajmu znanja koji su organizovali Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, su predstavljene informacije i publikacije iz oblasti koje se tiču smanjenja rizika od katastrofa, kao i aktivnosti koje se provode u okviru odgovora na prirodne i druge katastrofe.

Read more...

Od EU Srbiji 100 miliona eura za ekološke projekte; BiH ništa!

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, zaštite životne sredine i zaštite privrednih resursa Stana Božović izjavila je da će Srbija sljedeće godine dobiti iz evropskih fondova za okoliš 100 miliona eura koji će biti uložen u tri velika infrastrukturna projekta.

"Novac će biti investiran u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu i Kragujevcu i centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu", rekla je Stana Božović na Sajmu zaštite životne sredine. 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign