logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Započeli radovi na ugradnji prvih podzemnih kontejnera u Centru

Na raskrsnici ulica Kaptol i Mehmeda Spahe, u ponedjeljak 20. marta 2017. godine, započeli su radovi na ugradnji podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada.

Projekat zajednički realizuju Općina Centar i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“, koje je zaduženo za izvođenje radova, i koji bi prema procjenama trebali biti završeni za deset dana. U novopostavljene kontejnere građani će moći odvojeno odlagati papir, plastičnu ambalažu, staklo i preostali kućni otpad. Radi se o pilot projektu koji će biti realizovan na području tri gradske općine: Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad. Podzemni kontejneri su veće zapremine i osim ekološkog aspekta selektivnog odvajanja otpada također će se smanjiti problem sa psima lutalicama i napuštenim životinjama koji su do sada imali najveći izvor hrane u kontejnerima otvorenog tipa. Za pražnjenje i održavanje podzemnih kontejnera zaduženo je komunalno preduzeće „Rad“.

Od projekata koji će zajednički realizovati Općina Centar i preduzeće „Rad“  također je u planu nabavka i postavljanje kanti za reciklažu, a koje bi trebalo da budu postavljene ispred individualnih stambenih objekata. Prve kante ovog tipa bi trebale biti postavljene u ulicama Nusreta Fazlibegovića, Asafa Serdarevića, Osmana Krupalije i Gornja Breka.

Izvor: Općina Centar

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign