logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

PRVA NAGRADA ZA „AARHUS CENTAR U BiH“

Na ovogodišnjoj Manifestaciji obilježavanja značajnih datuma u oblasti ekologije, u općini Novo Sarajevo, u utorak, 05. 12. 2017. godine, obilježen je Svjetski dan tla/zemljišta i Međunarodni dan Volontera. Ovogodišnju Manifestaciju organizovali su Centar za okolišno održivi razvoj i općina Novo Sarajevo.

Manifestacija je održana u prostorijama Javne Ustanove Međunarodni centar za djecu i omladinu općine Novo Sarajevo. Prezentirani su volonterski projekti i angažmani volontera kroz brigu o tlu u praktičnom nastavnom radu u srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, kao i niz drugih aktivnosti u osnovnim školama i nevladinim organizacijama.

U okviru ove Manifestacije organizovan je i Sajam povodom Međunarodnog dana volontera i Svjetskog dana tla /zemljišta. Poruka Sajma i izlagača bila je „Volontiraj u brizi za okoliš“. Na Sajmu su učestvovale obrazovne institucije sa područja općine Novo Sarajevo, OCD i druge organizacije i preduzeća koja djeluju u oblasti zaštite okoliša, kao i Nevladine organizacije i Udruženja.

Na Sajmu je održana i Panel diskusija na temu: „ Vizija aktivnosti i održivost eko mreže škola i OCD-a u općini Novo Sarajevo“. Svi učesnici Sajma, ali i Stručni žiri ocjenjivali su izložbene štandove i doprinos u volonterskom radu, kao i angažmanu na zaštiti okoliša. Za najbolji štand u kategoriji OCD-a proglašen je štand „Aarhus centra u BiH“, a ostali učesnici su dobili zahvalnice za učešće u ovoj značajnoj manifestaciji.

 

 

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign