logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Dodjela certifikata učesnicima projekta „Ekološka pravna klinika"

Dana 13.12.2019.godine, u prostorijama Misije OSCE-a u Sarajevu, održana je svečanost dodjele certifikata svim studentima koji su učestvovali na projektu „Ekološka pravna klinika“, a koji je realizovan uz finansijsku podršku Misije OSCE-a u BiH i Grada Sarajevo. Tom prilikom, prisutnima se obratila šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec, koja je istakla značaj i dobrobit

ovog projekta obzirom na prilike i vrijeme u kojem živimo, kao i zadovoljstvo samom realizacijom istoga uz želju da se i u budućnosti opet organizuju ovakve pravne klinike. Potom se prisutnima obratila izvršna direktorica Aarhus centra u BiH, Emina Veljović, koja je također istakla značaj iste i podsjetila da je Aarhus centar i prije par godina, također uz pomoć OSCE-a organizovao Ekološku pravnu kliniku, te je zrazila želju i spremnost za nastavak saradnje na ovom ali i na sličnim projektima. Prisutnima se obratio i prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, doc.dr. Radislav Lale, koji se posebno zahvalio Aarhus centru na organizovanju pravne klinike, kao i OSCE-u, kojom prilikom je potpisao i Memorandum o saradnji ispred Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa predstavnicom Aarhus centra, Eminom Veljović.

Projekat „Ekološka pravna klinika“ je trajao 3 mjeseca, gdje su učestvovali studenti sa Pravnog fakulteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, po 10 studenata sa oba fakulteta, sa ciljem unapređenja i primjene znanja u oblasti okoliša kao i međusobnog upoznavanja i dalje saradnje. Ukupno su održane 4 sesije, a na svakoj od njih studenti su slušali predavanja stručnjaka iz te oblasti i potom radili na studijama slučajeva.

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign