logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Javni uvid – nacrt okolišne dozvole „F.L. WIND” d.o.o. Tomislavgrad, VE „Tušnica“, općina Tomislavgrad

U skladu sa čl. 36. (8.) Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br. 33/03 i 38/09) postupajući po zahtjevu investitora „F.L. WIND” d.o.o. Tomislavgrad za izdavanje okolinske dozvole za izgradnju VE Tušnica sa 11 vjetroagregata pojednične snage 6 do 6,6 MW, sa zajedničkom trafostanicom TS 33/110 kV sa VE Jelovača, stavlja se na javni uvid javnosti prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli. Svi agregati će biti povezani srednjenaponskom kablovskom mrežom napona 33 kV i pristupnih putova unutar zone obuhvata namijenjene za izgradnju VE Tušnica -Tomislavgrad ukupnog instalisanog kapaciteta od 66 MW do 72,6 MW.

 

Prethodnom okolišnom dozvolom koje se stavlja van snage od 02.10.2015. godine, „F.L. WIND” d.o.o. Tomislavgrad planirao je izgradnju 16 vjetroagregata pojedinačne snage 2,5 MW i ukupnog kapaciteta 40 MW, ali je zbog ponude vjetroturbina na tržištu proizvođača Simens, investitor dostavio novi zahtjev za izdavanje okolišne dozvole.

 

Primjedbe, sugestije i mišljenja na prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana objave na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Hamdije Čemerlića 2

71 000 Sarajevo

Na stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma dostupan je Nacrt okolišne dozvole.

Izvor: fmoit.gov.ba

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Newsletter
Donatori


 

 

 

  


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign