logo
BosnianEnglish (UK)
BosnianEnglish (UK)

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Započeo obilazak mjesnih zajednica u okviru projekta "Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka"

Udruženje „Aarhus centar u BiH“ je sa Mjesnim zajednicama Grbavica I i Grbavica II  , održalo  sastanak povodom implementacije projekta „Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka“, u Sarajevu, 01. septembra 2014. godine. Cilj sastanaka je bio da se uspostavi saradnja sa predsjednicima i sekretarima Mjesnih zajednica, radi zajedničkih aktivnosti na projektu, a koje se tiču održavanja edukativne radionice na temu uključivanja javnosti u procese donošenja okolišnih odluka. 

Read more...

Na Vilsonovom šetalištu održan 9. Porodični dan

Tradicionalni, 9. Porodični dan u organizaciji Općine Novo Sarajevo održan je 30. augusta ove godine na Vilsonovom šetalištu. U raznovrsnim i zanimljivim sadržajima uživali su brojni građani svih generacija, a posebnu pažnju izazvala su takmičenja u zaboravljenim dječijim igrama, poput trke u vrećama, te je pobjednicima nagrade uručio općinski načelnik  Nedžad Koldžo.

Tokom trajanja manifestacije Vilsonovim šetalištem vozio je veseli voz kojeg je Općini Novo Sarajevo za ovu priliku sa Bijambara ustupila JU „Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo“. Duž šetališta svoje aktivnosti predstavilo je više od 30 udruženja, među kojima je učešće zauzelo i Udruženje "Aarhus centar u BiH", koja djeluju na području općine i održane su brojne likovne, literarne, muzičke, te ekološke radionice.

Read more...

Evropska energetska zajednica predložila sankcije za BiH

Prošle su četiri godine i Vijeće ministara BiH za to vrijeme prošlo je kroz više rekonstrukcija. Boreći se za vlast očito da su zaboravili na interese države i njenih građana. To nam dokazuje i prijedlog Energetske zajednice Evropske unije da se našoj zemlji krajem septembra uvedu sankcije za finansiranje elektroenergetskih projekata, javlja Federalna.ba.


Sekretarijat Energetske zajednice predložio je Vijeću ministara Evropske unije da suspenduju svu finansijsku podršku organima i kompanijama u BiH za bilo koji od energetskih projekata koji su trebali biti realizovani na području BiH i to na period od najmanje godinu dana.

Read more...

Javna rasprava - Čolaktex d.o.o. proširenje kamenoloma Vinjage - Rakovica

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike općine Ilidža i sve ostale zainteresirane subjekte na

JAVNU RASPRAVU
o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš
u postupku izdavanja okolišne dozvole za
proširenje eksploatacionog polja kamenoloma dolomita krečnjaka
na lokalitetu Rudnik Vinjage kod Rakovice, Općina Ilidža

Javna rasprava koja će se održati dana 15. 9. 2014. godine (ponedjeljak) u prostorijama Mjesne zajednice Rakovica, Rakovička cesta 341, Ilidža sa početkom u 10.00 sati.

Read more...

Čovječanstvo ušlo u ekološki minus

Svjetsko stanovništvo je potrošilo sve prirodne resurse koje Zemlja može da obnovi u razmaku od godinu dana.

Ove godine smo u "crveno" ušli jedan dan ranije nego 2013, i čak mjesec i po dana ranije nego 2000, upozorio je  Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF), pozivajući planetu da ekološku tranziciju upiše u svoju agendu.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Partneri projekta


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign