logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Studentski konkurs: Dijalog o klimatskim promjenama u Bosni i Hercegovini

Delegacija Europske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini (EUD/EUSR), Ambasada Švedske u BiH, Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH, Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH, Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) i RENEXPO pozivaju studente sa univerziteta u BiH na Dijalog o klimatskim promjenama u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 5. i 6. novembra 2015. godine u Sarajevu.

Read more...

Javni uvid - Energy Solution d.o.o. Tuzla

Javni uvid - Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole pogona i postrojenja Centra za reciklažu rabljene gume - investitora Energy Solution d.o.o. Tuzla na lokaciji industrijske zone u Lukavcu.

Investitor “Energy Solution” d.o.o. Tuzla dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za projekat izgradnje Centra za reciklažu rabljene gume na lokaciji industrijske zone u Lukavcu.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

 

Read more...

Javni uvid - Urbanističkog projekta "GRBAVIČKA"

Nacrt Odluke o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta "GRBAVIČKA" bit će na Javnom uvidu od 01. do 30. oktobra 2015. godine.

Služba za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo obavještava da se Nacrt Odluke o usvajanju i provođenju Urbanističkog projekta "GRBAVIČKA" stavlja na Javnom uvidu od 01. do 30. oktobra ove godine, svakog radnog dana u periodu od 09:00 do 16:00 sati u Centru za dozvole - šalter sala Općine Novo Sarajevo u ulici Zmaja od Bosne broj 55.

O terminu i mjestu održavanja Javne rasprave grđani će biti informisani blagovremeno.

 

Read more...

Ubistvo rijeke Željeznice zbog mini hidrocentrala

Iako je već više puta upozoravano na negativne posljedice koje nastaju izgradnjom i stavljanjem u pogon mini hidrocentrala, izgradnja istih na gornjem toku rijeke Željeznice je i potvrdila očekivanu bojazan ekologa i ekološko osvještenih ljudi. Ovim povodonm se oglasila i Ekološko humanitarna udruga Gotuša iz Fojnice.

Izgradnjom minihidrocentrala najviše su ugroženi svi oni organizmi koji žive u vodi. To su: veliki broj najrazličitijih vrsta beskičmenjaka poznatih samo užem krugu ljudi, ali ni u kojem slučaju manje važnih za ekosistem,  zatim kičmenjaci: ribe, vodozemci, gmizavci, ptice i sisavci. Izgradnjom ove mini hidrocentrale (u daljem tekstu MH) posebno su pogođene ribe, koje su svim svojim životnim aktivnostima trajno vezane za vodu.

Read more...

I pored odustajanja Shella, Vlada FBiH nastavlja sa projektom istraživanja nafte

Vlada Federacije BiH će nastaviti implementaciju Projekta istraživanja nafte i plina u Federaciji BiH iako je od ovog projekta odustala multinacionalna kompanija Shell, zaključak je sa sjednice Vlade FBiH.

Podsjećamo, u novembru 2011. godine Vlada FBiH je potpisala Memorandum o razumijevanju s naftnom kompanijom Shell Exploration Company B.V. - s registrovanim sjedištem u Hagu (Kraljevina Holandija), na period od 24 mjeseca.

Read more...


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign