logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Javna rasprava - o izgradnji mHE na rijeci Riki u Jajcu

Općina Jajce poziva predstavnike institucija/organizacija, mjesnih zajednica sa područja općine Jajce, nevladine organizacije (udruženja/udruge) kao i ostale zainteresovane građane da uzmu aktivno učešće u Javnoj raspravi na temu: Izgradnja dvije male HE Zečjak i Šerići na rijeci Riki snage 553 i 783 kw  investitor Bettoni BH d.o.o. Sarajevo, sjedište Ćemaluša broj 12/1, Sarajevo.

Javna rasprava će se održati dana 14.12.2016.godine, srijeda, u Velikoj sali Općine Jajce sa početkom u 11:00 sati.

Investitor Bettoni BH d.o.o. Sarajevo je podnio zahtjev za izdavanje prethodne saglasnosti za dodjelu koncesije za izgradnju male hidroelektane na rijeci Riki, područje mjesne zajednice Rika, općina Jajce.

Read more...

Opasno živjeti u bh. gradovima zbog zagađenja

Onečišćenje zraka u gradskim i industrijskim središtima u Bosni i Hercegovini ponovno je dosegnulo alarmantne razmjere, a koncentracija štetnih čestica prašine već danima višestruko premašuje dopuštene vrijednosti, objavio je Hidrometeorološki zavod Federacije BiH...

Naime, prema dostupnim pokazateljima s mjernih postaja u Sarajevu, Tuzli i Zenici, koncentracija štetnih čestica u zraku je takva da predstavlja izravnu opasnost po zdravlje ljudi.

Read more...

Javni uvid - ZAH d.o.o. Bosanska Krupa

"ZAH" d.o.o Bosanska Krupa, Dana nezavisnosti 25, 77 240 Bosanska Krupa, ostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole - za pogon obrade metala i galvanizaciju, na lokaciji Dana nezavisnosti 25, općina Bosanska Krupa.

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole - je operater "ZAH" d.o.o. Bosanska Krupa.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za operatera „ZAH“ d.o.o. Bosanska Krupa, je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat - soba 108.

 

Read more...

Javni poziv o Prijedlogu Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije BiH

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

upućuje javni

P O Z I V

svim zainteresiranim subjektima da se uključe i daju doprinos u razmatranju Prijedloga Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost Federacije BiH

Sve eventualne primjedbe, prijedloge i sugestije u vezi navedenog prijedloga zakona, zainteresirani subjekti mogu dostaviti Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, u elektronskoj formi na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 08.12.2016. godine.

Read more...

Nacrt Izvještaja o stanju okoliša u Kantonu Sarajevo

Ovaj Izvještaj o stanju okoliša u Kantonu Sarajevo daje analizu i sintezu uzročno-posljedičnih odnosa između ljudskih aktivnosti i okoliša, pregled stanja pojedinih okolišnih komponenti, pregled institucionalnog i zakonodavnog okvira sektora zaštite okoliša, pregled u oblasti, obrazovanja o okolišu, te ocjenu nivoa javne svijesti po pitanju okoliša. Izvještaj o stanju je strukturiran prema DPSIR modelu. DPSIR model je okvir za opisivanje interakcija između društva i okoliša koji je usvojila Evropska agencija za okoliš (EEA). Nacrt Izvještaja možete preuzeti OVDJE.

 

 

 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Donatori


 

 

 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign