logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Održano predavanje o okolišnom pravu u 21. stoljeću

Prof. dr.Ludwig Krämer, vodeći evropski stručnjak u oblasti okolišnog prava, danas 31. oktobra 2014. godine održao je na  Pravnom fakultetu u Sarajevu predavanje na temu “Okolišno pravo u 21. stoljeću”. Ovo predavanje organizirala je Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Udruženjem “Aarhus centar u BiH” i Pravnim fakultetima Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

"Okolišno pravo u 21. stoljeću"

Read more...

Produženo važenje cerifikata standarda EN ISO 9001:2008 i Sistema okolinskog upravljanja EN ISO 14001:2004

Općina Ilidža je 22. oktobra bila predmet drugog nadzornog audita prema zahtjevima  standarda EN ISO 9001:2008 i Sistema okolinskog upravljanja EN  ISO 14001:2004.Nakon što je izvršen uvid u dokumentaciju,certifikacijska kuća  „Tuvadria“ potvrdila je Općini Ilidža Certifikat standarda EN ISO 9001:2008 i Sistema okolinskog upravljanja EN ISO 14001:2004. Inače, implementacijom  ovih sistema upravljanja unaprijeđuje se  kvalitet pružanja  usluga  građanima  i  nastoji se uticati na svijest  građana o okolinskom upravljanju.

Read more...

ODRŽANA RADIONICA ZA PREZENTACIJU FINALNOG NACRTA NACIONALNOG PLANA IMPLEMENTACIJE ŠTOKHOLMSKE KONVENCIJE U BiH

U sali Hotela Evropa u Sarajevu 27. aprila 2014. godine održana je finalna radionica u okviru projekta “Aktivnosti za omogućavanje pravovremenog djelovanja pri implementaciji Štokholmske konvencije o postojanim organskim onečišćujućim supstancama u Bosni i Hercegovini”, koju je organiziralo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Na radionici je predstavljen finalni nacrt Nacionalnog plana implementacije (NIP) Štokholmske konvencije u Bosni i Hercegovini. Obaveza izrade NIP-a, proizlazi iz člana 7. Štokholmske konvencije koju je Bosna i Hercegovina ratificirala 2010. godine. 

Read more...

Hidroelektrana “Medna” velika šteta za rijeku

Gornji tok rijeke Sane obiluje prirodnim vrijednostima, zbog čega je potrebna njegova zaštita – zaključeno je na okruglom stolu, koji su u Banjoj Luci organizirali članovi Koalicije za zaštitu Sane.

Koordinator Koalicije za zaštitu Sane Goran Krivić naveo je u uvodnoj riječi da je Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske (RS), a na prethodni zahtjev Koalicije, uputilo dopis Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS za izradu stručnog mišljenja za prethodnu zaštitu izvorišta i gornjeg toka Sane, koji je u Prostornom planu RS do 2015. godine predviđen da bude proglašen parkom prirode.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Donatori


 

Anketa


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign