logo
BosnianEnglish (UK)
BosnianEnglish (UK)

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Odluka o projektnom partneru za Blok 7 TE Tuzla 23. jula

Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u Termoelektrani Tuzla na saglasnost Parlamentu FBiH.

Poslanicima Predstavničkog doma FBiH u srijedu, 23. jula, bit će prezentirane sve dosadašnje provedene aktivnosti na izboru projektnog partnera i zatražena saglasnost za nastavak aktivnosti do konačnog izbora projektnog partnera po predloženom modelu.

Read more...

Stiže li evropska reciklažna revolucija?

Još uvijek previše otpada završava na deponijima. To bi se uskoro trebalo promijeniti jer Evropska komisija predlaže drastično povećanje kvote recikliranja.

Evropska komisija je predložila nove ciljeve u pogledu budućnosti zbrinjavanja otpada u Evropskoj uniji.

Kvote recikliranog otpada bi se trebale značajno povećati. Do 2030. građani Evropske unije bi trebali reciklirati 70 odsto kućnog otpada i 80 odsto otpada koji potiče od pakovanja proizvoda. Od 2025. bi deponiranje otpada kojeg je moguće reciklirati bilo zabranjeno.

Read more...

Uručene SGIP nagrade novinarima i najavljen novi konkurs

Proglašeni su pobjednici novinarskih nagrada na temu udomiteljstva USAID-ovog projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) i otvoren je novi konkurs za najbolju novinarsku priču iz oblasti odnosa prema okolišu.
Prvu nagradu i novčani iznos od 2.500 konvertibilnih maraka osvojio je Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) člankom „Visoka cijena udomiteljstva“. Drugu nagradu i novčani iznos od 1.500 konvertibilnih maraka osvojio je novinar Alem Dedić iz sedmičnog lista „Novo vrijeme“ sa člankom „Da kuća bude dom“. Za plasman na treće mjesto priznanje Projekta SGIP dobio je novinar Mirsad Bajtarević sa BH radija 1.

Read more...

POZIV NOVINARIMA

USAID-ov Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) poziva novinare da se prijave na nagradni natječaj za najbolju novinarsku priču na temu odnosa prema okolišu.

Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, iz svih medija (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali) da kandidiraju najbolje istraživačke priče o tome kako kreiranje zakona o zaštiti okoliša Federacije Bosne i Hercegovine može najbolje utjecati na očuvanje životne sredine.

Read more...

Održan sastanak sa predstavnicima Općine Novo Sarajevo

Udruženje „Aarhus centar u BiH“ je sa Općinom Novo Sarajevo , održalo prvi sastanak povodom implementacije projekta „Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka“, u Sarajevu, 10. jula 2014. godine. Cilj sastanka je bio da se uspostavi saradnja sa Opcinom Novo Sarajevo,te zatraži podrška kod uspostavljanja saradnje sa mjesnim zajednicama.

Projektom je predviđeno pripremanje upitnika, za potrebe utvrđivanja stanja na terenu vezano za uključivanje građana mjesnih zajednica u procese donošenja okolišnih odluka. Sa izrađenim upitnikom održati će se sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica Općine Novo Sarajevo, kako bi se sagledalo stanje vezano za uključenost građana u procese donošenja okolišnih odluka.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Partneri projekta


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign