logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Još uvijek bez dogovora o Zakonu o šumama

Ponuđeni prednacrt Zakona o šumama ne štiti interese lokalne zajednice na čijoj se teritoriji nalazi šumsko bogatstvo, već naprotiv šteti interesima, sa smatraju predstavnici općina koji na svom teritoriju imaju najviše šume.

U povodu toga je jučer održan sastanak u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje je organizirala Danica Cigelj, pomoćnica ministra za šumarstvo, sa načelnicima općina i Savezom općina i gradova, a u povodu izrade prednacrta Zakona o šumama FBiH.

Read more...

Izmjena termina održavanja Javne rasprave: Osnovni koncept Regulacionog plana "Alipašin Most VI"

Obavještavaju se građani i zainteresirana pravna lica, da se termin održavanja Javne rasprave o temi: Osnovni koncept Regulacionog plana "Alipašin Most VI", koja se trebala održati 03.09.2015. godine (četvrtak) u 17 sati, odgađa za 15.9.2015. godine (utorak) u 16.30 sati i održat će se u sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo (BulevarMeše Selimovića br. 97).

Pozivamo građane kao i zainteresirana pravna lica da prisustvuju javnoj raspravi, te daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na osnovnu koncepciju RP "Alipašin Most VI".

 

 

Read more...

Održana Javna prezentacija Nacrta izmjene djela regulacionog plana stambenog naselja Borik

Centar za životnu sredinu je 20. avgusta u prostorijama Mjesne zajednice Borik 2, organizovao Javnu prezentaciju Nacrta izmjene djela regulacionog plana stambenog naselja Borik.

Potreba za organizovanjem Javne prezentacije je nastala kao odgovor na činjenicu da je nacrt regulacionog plana pokrenuo neuobičajeno snažnu reakciju stanovnika Borika, sa velikom većinom građana koji se protive uništenju ove javne zelene površine. Takođe, činjenica je da proces javnog uvida ne daje dovoljno jasne informacije građanima koji žele da daju svoje komentare i sugestije, obzirom da su mapa i tekstualni dio nacrta regulacionog plana previše „stručni“ da bi ih mogli razumjeti svi zainteresovani građani. Iz tog razloga je građanima predstavljen nacrt izmjene djela regulacionog plana i pokušalo se odgovoriti na sva pitanja koja su građani tom prilikom uputili.

 Voditelj prezentacije Miodrag Dakić je izjavio „Nakon što smo dobili negativan odgovor od Gradske uprave na dopis kojim smo pitali da li imaju namjeru da organizuju prezentaciju, imajući u vidu iskazan interes građana,odlučili smo da da sami organizujemo prezentaciju. Građanima nije bilo jasno zašto predstavnici Gradske uprave nisu na prezentaciji.“

Read more...

Javna rasprava - JP Centar upravljanja otpadom "REG-DEP" d.o.o. Bihać

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa čl. 61 i 62 Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br. 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike općine Bihać, sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u

JAVNOJ RASPRAVI

o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za investitora – JP Centar upravljanja otpadom „REG-DEP“ d.o.o. Bihać za izgradnju Regionalne sanitarne deponije „Karanovac“, regija Bihać

Javna rasprava će se održati 14.9.2015. godine (ponedjeljak) u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a, Ul. V Korpusa br. 2 u Bihaću sa početkom u 11.00 sati.

Read more...

Raspisan poziv za mlade ekološke lidere

Inicijativa Joke Waller-Hunter (JWH) raspisala je poziv za dostavljanje prijedloga za mlade ekološke lidere kojima će se dodijeliti grantovi za dalje učenje i rad u zajednicama iz koje dolaze.

Rok za podnošenje prijedloga je 1. septembar a više informacija na stranici http://www.jwhinitiative.org/grantees/upcoming/ 

 

Read more...


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign