logo
BosnianEnglish (UK)
BosnianEnglish (UK)

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Obilježavanje Dana Planete 2014

Udruženje "Aarhus centar u BiH", u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, se i ove godine pridružuje globalnoj mreži obilježavanja Dana Planete.

Sa partnerskim osnovnim školama organiziramo kreativne radionice iz hortikulture putem kojih će se učenici upoznati sa vrstama ukrasnog bilja, načinima njihovog sađenja i imati priliku da sami kreiraju izgled jednog dvorišta.

Sve zainteresirane pozivamo na radionicu pod nazivom "Prilike za razvoj zelenih gradova u Bosni i Hercegovini", koja će se održati u utorak 22.04.2014. u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, s početkom u 11.00 sati.

Read more...

Javni uvid na temu Nacrt RP ''Mahmutovac''

Obavještavamo građane da će se u periodu od 15.04. – 15.05.2014.god. održati:- Javni uvid na temu: Nacrt RP ''Mahmutovac'', u prostorijama Općine Stari Grad – ulazni hol objekta A, i - Javna rasprava koja će se održati dana 15.05.2014.god. u 16.00 h u velikoj Sali Općine Stari Grad. Pozivaju se svi zainteresirani građani da obave javni uvid i prisustvuju javnoj raspravi o ovom planskom dokumentu. 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Poziv za prijem pisanih doprinosa od nevladinih i organizacija civilnog društva za Nacionalnu IPA strategiju 2014 - 2017 {01}

Poštovane kolegice, poštovene kolege iz organizacija civilnog društva na sljedećim linkovima možete pronaći  Prvi nacrt strateških prioritete IPA 2014-2017 (BHS i EN. verziju)

 

EN: OVDJE

BHS: OVDJE

 

Read more...

Javna rasprava - Sanacija i zatvaranje deponije TREBETOVIĆ, općina Žepče

Operater JAVNO PODUZEĆE-„KOMUNALNO“ d.o.o. ŽEPČE Željeznička br 3 ŽEPČE, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole – Studiju o uticaja na okoliš za – projekat Sanacija i zatvaranje deponije otpada „TREBETOVIĆ“ u općini Žepče

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole – Studije o uticaju na okoliš je konsultanska firma „Mašinski fakultet“ iz Zenice.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za operatera JAVNO PODUZEĆE-„KOMUNALNO“ D.O.O ŽEPČE Željeznička br 3 ŽEPČE, - projekat Sanacija i zatvaranje deponije otpada „TREBETOVIĆ“ u općini Žepče, je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat– soba 108.

Read more...

Globalni izvještaj o klimatskim promjenama - Loše stanje, ali mnogo mogućnosti

Emisije gasova staklene bašte u prošloj deceniji su u nezapamćenom porastu,ali i dalje postoje brojne mogućnosti za izbjegavanje najgoreg scenarija. Bosna i Hercegovina nastavlja sa projektima koji doprinose klimatskim promjenama.

Međuvladin panel o klimatskim promjenama (IPCC) je proteklog vikenda u Berlinu predstavio treći dio izvještaja o globalnom stanju klimatskih promjena. 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Partneri projekta

Anketa

Da li ste tražili informaciju o stanju Vašeg okloliša/životne sredine?


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign