logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Obavještenje o izradi radne verzije Pravilnika o mjerama za sprečavanje i smanjenje zagađivanja vazduha i poboljšanje kvalitet vazduha

Obavještava se zainteresovana javnost da je radna verzija  Pravilnika o mjerama za sprečavanje i smanjenje zagađivanja vazduha i poboljšanje kvalitet vazduha postavljena  na Portalu Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na stranici Pravni i administrativni okvir – U proceduri.

Prilikom izrade ovog propisa utvrđeno je da su ispunjeni uslovi iz člana 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave i konsultacijama u izradi podzakonskih akata („Službeni glasik Republike Srpske“ broj 123/08 i 73/12). Procjena je da je da je predmetni propisi od interesa za javnost, te se radna verzija teksta  objavljuje  na internet stranici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju radi dostavljanja primjedbi i sugestija, a iste se mogu dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja na e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Javni rasprava - o Studiji o utjecaju na okoliš Južne obilaznice Čapljine, JP Ceste Federacije BiH

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije, stanovnike Općine Čapljina i stanovnike mjesnih zajednica Trebižat, Gorica-Struge, Grabovine, Klepci, Čapljina I i Čapljina II da uzmu učešće u:

JAVNOJ RASPRAVI

o Studiji o utjecaju na okoliš Južne obilaznice Čapljine

u postupku izdavanja okolinske dozvole za namjeravanu izgradnju Južne obilaznice Čapljine, investitora JP Ceste Federacije BiH d.o.o., Sarajevo. Javna rasprava će se održati 06.11.2014. godine u 12 h u sali Općine Čapljina.

Read more...

Javni uvid - Pobjeda Rudet d.d. Goražde

Operator - Pobjeda Rudet d.d. Goražde - tvornica za proizvodnju privrednog eksploziva dostavio  je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje obnovljene okolišne dozvole uz koji je dostavio Plan aktivnosti, Plan sprečavanja nesreća većih razmjera, Plan unutrašnjih i vanjskih intervencija i Plan upravljanja otpadom.

U postupku uključivanja javnosti, a poštujući pravo na povjerljivost podataka, kompletan materijal sa prilozima se može pogledati tj. izvršiti javni uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, Marka Marulića br 2/I soba br. 111.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na dokumenta je 30 dana od dana poziova na javni uvid na web stranici ministarstva.

Read more...

Promocija Studije energijske učinkovitosti javnih objekata TK

Promocija Studije energijske učinkovitosti javnih objekata Tuzlanskog kantona biće upriličena u utorak, 21.10.2014. godine u sali Kantonalne privredne komore Tuzla sa početkom u 13:00 sati.

Ovom prilikom Studija će biti uručena ministarstvima i općinama Tuzlanskog kantona.

Inače Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je sa UNDP-om potpisnik Sporazuma koji se odnosi na energijsku učinkovitost, a u okviru kojeg je i izrada Studije utroška energije.

Read more...

Održana tribina o romanu Snežane Radojičić "Zakotrljaj me oko sveta"

Kriterion Sarajevo u saradnji sa Aarhus centrom u BiH, organiziralo je tribinu o romanu Snežane Radojičić "Zakotrljaj me oko sveta" o njenom putovanju svijetom biciklom, u srijedu, 15. oktobra 2014. god., s početkom u 18:00 sati, u Kriterionu u Sarajevu.

Snežana je diplomirala na Filološkom fakultetu, na Grupi za jugoslovenske i opštu književnost. Objavila je dvije knjige: Dok su duše lutale, kratki roman, Matica srpska 1994. i LP (lične priče), Narodna knjiga 2005. 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Donatori


 

Anketa


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign