logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Javni uvid - GRETA GREEN d.o.o. Vitez

Javni uvid - Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole postrojenja za recikliranje otpadnih automobilskih guma i sličnih materijala - investitora “GRETA GREEN” d.o.o. Vitez na lokaciji industrijske zone PS “Vitezit” u Vitezu.

Investitor “GRETA GREEN” d.o.o. Vitez dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev u postupku izdavanja okolišne dozvole za recikliranje otpadnih automobilskih guma i sličnih materijala na lokaciji industrijske zone PS “Vitezit” u Vitezu.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev je do 01.11.2016. godine.

Read more...

Uspješno okončan završni vikend „Škole planinarstva i ekologije – Dragi Novaković“

Protekli vikend 15. i 16. oktobra 2016.godine održan je završni edukativni vikend u okviru projekta „Škola planinarstva i ekologije – Dragi Novaković“. 

Učenici/e i profesori/ce Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva imali su priliku da borave u Visitor centru Pecka i posjete izvorište rijeke Sane te uživaju u domaćim specijalitetima. Drugog dana su učenici/e polagali test znanja o planinarenju i šumskim ekosistemima o čemu su slušali tokom škole. Svi učenici/e će dobiti certifikate o završenoj školi a najbolja/e tri učenika/ce će dobiti nagrade, koje će se dodijeliti 25. oktobra 2016.godine u Sarajevu uz prisutnost medija.

Read more...

Od EU Srbiji 100 miliona eura za ekološke projekte; BiH ništa!

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, zaštite životne sredine i zaštite privrednih resursa Stana Božović izjavila je da će Srbija sljedeće godine dobiti iz evropskih fondova za okoliš 100 miliona eura koji će biti uložen u tri velika infrastrukturna projekta.

"Novac će biti investiran u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu i Kragujevcu i centar za upravljanje otpadom u Novom Sadu", rekla je Stana Božović na Sajmu zaštite životne sredine. 

Read more...

Rizike od katastrofa možemo smanjiti

Održan Sajam „Znanje nas štiti!” u organizaciji Ujedinjenih nacija u BiH i Ministarstva sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u Sarajevu je održan Sajam pod sloganom „Znanje nas štiti!“ na kojem je predstavljen rad više od 20 domaćih i međunarodnih organizacija i institucija, nadležnih i angažiranih u sektoru upravljanja rizicima od katastrofa.

Na Sajmu znanja koji su organizovali Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Ambasade Švicarske u BiH, su predstavljene informacije i publikacije iz oblasti koje se tiču smanjenja rizika od katastrofa, kao i aktivnosti koje se provode u okviru odgovora na prirodne i druge katastrofe.

Read more...

Čišćenje i pošumljavanje dijela lokaliteta „Park šume Hum”

Na  području  „Park šume Hum” u blizini rezervoara  u toku su radovi na pripremi terena , odnosno uklanjanju postojećeg nepoželjnog samoniklog bilja, te dislociranje organskog i neorganskog otpada nastalog čišćenjem , a sve u cilju sadnje odgovarajućih vrsta drveća i grmlja, planiranih na više lokacija  na ovom lokalitetu.

Nakon pripreme terena, na površini od 4.500 m2 bit će zasađeno 1 000  sadnica visine 2 metra, oformljene krošnje i kontejniranog korjenovog sistema, slijedećih vrsta: bagrem, orah, crni orah, divlja trešnja, kesten, sorbus , karagana i lipa.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Arhiva

Podržavnje kampanje

 

Donatori


 

 

 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign