logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Aarhus centri uz podršku OSCE-a razgovarali o svojoj ulozi u prekograničnom upravljanju vodnim resursima u Jugoistočnoj Evropi

TIRANA, 26. mart 2015. godine – Više od 40 predstavnika državnih i lokalnih organa vlasti,  Aarhus centara i organizacija civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije razgovaralo je o izazovima učešća javnosti u prekograničnom upravljanju vodnim resursima i u prekograničnim procesima Ocjene utjecaja na životnu sredinu, na danas završenom dvodnevnom regionalnom okruglom stolu održanom u organizaciji OSCE-a.

 

Read more...

U subotu sat za planetu Zemlju

Mostar, Sarajevo, Banja Luka i drugi gradovi BiH i ove će se godine, posljednje subote u martu, pridružiti svjetskim metropolama u Satu za planetu Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju već devetu godinu za redom organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF).

Centralni događaj u BiH održat će se u Mostaru, na Starom mostu, gdje će od 20.30 do 21.30 biti ugašena svjetla, kao i upriličena umjetnička instalacija sa svijećama koju će izvesti učenici Koledža ujedinjenog svijeta i Gimnazije Mostar, a sve će biti upotpunjeno akustičnim izvedbama članova Rock škole iz Mostara.

Read more...

Javni uvid - „Sisecam soda Lukavac“ doo Lukavac, obnova okolišne dozvole

Operator „Sisecam soda Lukavac“ doo Lukavac, Lukavac, Prva ulica broj 1 je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma dostavio Zahtjev za obnovu okolišne dozvole za „Sisecam soda Lukavac“ doo. Zahtjev za obnovu okolišne dozvole je sačinila konsultantska firma „Dvokutpro“ doo Sarajevo, Sarajevo, Avde Hume broj 11. Federalno ministarstvo okoliša i turizma je donijelo Zaključak o spajanju više upravnih stvari u jedan postupak: Broj UP-I-05/2-23-11-21/15 - DĐ od 13. 03. 2015 zbog toga što se radi o istom operatoru sa funkcionalno povezanim postrojenjima, istom činjeničnom stanju, istoj lokaciji i kompleksnosti predmeta.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolišne dozvole je prezentiran na web stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Kompletan materijal sa prilozima može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, ulica Marka Marulića br 2, prvi sprat soba br 108, kao i u prostorijama operatora kod gospođe Aide Suljić ili gospođe Maide Čakarić.

Read more...

Javni uvid - Brovis d.o.o. Visoko - obnova okolišne dozvole

Operator „Brovis“ doo Visoko, Dobrinje bb, Donje Moštre je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma dostavio Zahtjev za obnovu okolišne dozvole za   obnovu okolišne dozvole koju je sačinio operator u saradnji sa konsultantima za sljdeće pogone/postrojenja:

1. Pogon za proizvodnju stočne hrane 

2. Pogon za intenzivan uzgoj peradi 

3. Pogon klaonice i prerade mesa peradi.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolišne dozvole netehnički rezime zahtjeva za izdavanje obnovljene okolišne dozvole je prezentiran na web stranici Ministarstva radi davanja mišljenja i komentara javnsoti. Kompletan materijal sa prilozima može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, ulica Marka Marulića br 2, prvi sprat soba br 110.

Read more...

Javni uvid - Nacrt urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža''

Općinsko vijeće Centar je na 29. redovnoj sjednici, održanoj 26. februara 2015. godine utvrdilo Nacrt urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža'' koji se upućuje na javni uvid i javnu raspravu.

Nacrt ovog planskog dokumenta će biti na javnom uvidu u prostorijama Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' (Mis Irbina 18) u periodu od 16. marta do 29. aprila 2015. godine svaki radni dan od 8 do 16 sati.

Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža'' bit će održana 29. aprila 2015. godine u 16,30 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).

 

 

Read more...


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign