logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Održana javna tribina na temu Projektni program za izradu Urbanističkog projekta "Grbavička"

Sve prijedloge, primjedbe i sugestije građani mogu dostaviti u pisanoj formi u roku od sedam dana od dana održavanja tribine Službi za oblast prostornog uređenja i urbanizma Općine Novo Sarajevo.

U ponedjeljak, 25. maja ove godine održana je javna tribina na kojoj je građanima prezentiran Projektni program za izradu Urbanističkog projekta "Grbavička", koji je Općinsko vijeće Novo Sarajevo usvojilo na 28. redovnoj sjednici i uputilo u javnu raspravu. Javnoj tribini prisustvovao je veliki broj građana, kako etažnih vlasnika stambenih jedinica zgrade kolektivnog stanovanja u ulici Grbavička 62-68, čije je uklanjanje planirano izgradnjom Južne longitudinale, tako i stanovnici susjednih stambenih objekata.

Read more...

Javna rasprava - sanacija postojeće deponije komunalnog otpada općine Bugojno

Investitor Općina Bugojno i operator JKUP "Čistoća" d.o.o. Bugojno su dostavili Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Studiju o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolinske dozvole, a Javna rasprava će se održati dana 03.06.2015. godine u prostorijama zgrade Općine Bugojno, kristalna sala, ulica 307. motorizovane brigade 92 sa početkom u 11, 00 sati.

U postupku uključivanja javnosti, kompletan materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolinske dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na Studiju uticaja ja okoliš je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Read more...

Javni uvid - Dopuna Studije o procjeni utjecaja na okoliš Hidroakumulacija Ramići, TE Banovići

Dopuna Studije o procjeni utjecaja na okoliš - Hidrološki istražni radovi na području Rudnika mrkog uglja Banovići (Osiguranje potrebnih količina vode za TE Banovići) u postupku izdavanja okolišne dozvole za izgradnju akumulacije Ramići, Duboki potok, pumpe PSI i PS II investitora RUDNICI MRKOG UGLJA „BANOVIĆI“ d.d. BANOVIĆI  je prilog Studije o procjeni utjecaja na okoliš i izdavanje okolišne dozvole dostupna je na uvid  u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. Marka Marulića br. 2 Sarajevo, soba 110 i na ovoj web stranici.

Komentare na  dokument - Hidrološki istražni radovi na području Rudnika mrkog uglja Banovići (Osiguranje potrebnih količina vode za TE Banovići) mogu se dostaviti u roku 15 dana adresu Ministarstva:

Read more...

Černobil pred vratima

Dok iz Hrvatske dolaze zvanična uvjeravanja da lokacija nije određena, a kamioni nezvanično već stižu, bh. ministar vanjskih poslova kaže da je ovo na samom vrhu prioriteta, da se situacija pažljivo prati i traži rješenje koje neće nikoga ugroziti.

Najava Hrvatske da će odložiti radioaktivni otpad na području Trgovske gore u općini Dvor, koja graniči sa BiH, izazvala je buru negodovanja, posebno među žiteljima Novog Grada i šest drugih pograničnih opština koje se nalaze u slivu rijeke Une. Kako je ranije kazala ministarka prostornog uređenja i okoliša Republike Srpske Srebrenka Golić, planirano je da se u krugu napuštenog vojnog objekta na Trgovskoj gori uskladište čak pet hiljada tona radioaktivnog otpada i 700 tona istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearne elektrane Krško.

Read more...

Javni uvid - Željezara Zenica d.o.o. Zenica - Terminali tečnih goriva

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je pokrenulo ponovni postupak izdavanja okolišne dozvole Željezara "Zenica" d.o.o. Zenica, Terminali tečnih goriva.

Dana 14. 4. 2015. godine Federalno ministarstvo okoliša i turizma obavijestilo je operatora Željezara "Zenica" d.o.o. Zenica, Terminali tečnih goriva o ponovnom pokretanju upravnog postupka kojim se traži dopuna zahtjeva. Od operatora je zatraženo da se izjasni je li bilo promjena u radu pogona i postrojenja (tačan naziv privrednog subjekta i adresa, adresa gdje se nalez pogoni/postrojenja, da li je došlo do proširenja ili izgradnje novih proizvodnih hala, povećanja kapaciteta, promjene djelatnosti, da li se skladište opasne hemikalije u krugu i dr.) te da zahtjev sa novim činjenicama i dokumentacijom (pisani i elektronskio format dostavi Ministarstvu radi stavljanja na uvid javnosti putem web stranice www.fmoit.gov.ba.

Read more...


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign