logo
BosnianEnglish (UK)
BosnianEnglish (UK)

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Javna rasprava - Čolaktex d.o.o. proširenje kamenoloma Vinjage - Rakovica

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike općine Ilidža i sve ostale zainteresirane subjekte na

JAVNU RASPRAVU
o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš
u postupku izdavanja okolišne dozvole za
proširenje eksploatacionog polja kamenoloma dolomita krečnjaka
na lokalitetu Rudnik Vinjage kod Rakovice, Općina Ilidža

Javna rasprava koja će se održati dana 15. 9. 2014. godine (ponedjeljak) u prostorijama Mjesne zajednice Rakovica, Rakovička cesta 341, Ilidža sa početkom u 10.00 sati.

Read more...

Evropska energetska zajednica predložila sankcije za BiH

Prošle su četiri godine i Vijeće ministara BiH za to vrijeme prošlo je kroz više rekonstrukcija. Boreći se za vlast očito da su zaboravili na interese države i njenih građana. To nam dokazuje i prijedlog Energetske zajednice Evropske unije da se našoj zemlji krajem septembra uvedu sankcije za finansiranje elektroenergetskih projekata, javlja Federalna.ba.


Sekretarijat Energetske zajednice predložio je Vijeću ministara Evropske unije da suspenduju svu finansijsku podršku organima i kompanijama u BiH za bilo koji od energetskih projekata koji su trebali biti realizovani na području BiH i to na period od najmanje godinu dana.

Read more...

Stavovi građana o okolišu/ životnoj sredini na području Grada Sarajevo

U okviru projekta finansiranog od strane Misije OSCE-a u Bosni i Hrcegovini i Grada Sarajevo “Podrška provedbi Aarhuske konvencije u BiH – Aarhus centar BiH”, kojeg je implemetiralo Udruženje Aarhus centar u BiH, provedeno je istraživanje među građanima Grada Sarajevo, u cilju dobivanja informacija i ocjena javnosti o stanju u oblasti prava na zdrav okoliš, kao treće generacije ljudskih prava.

Namjera Udruženja Aarhus centar u BiH bila je da se dobivenim rezultatima provedenog istraživanja stekne jasnija slika o mišljenju javnosti o tome koji su najveći problemi u zaštiti okoliša u Gradu Sarajevo, koju bi donosioci odluka u ovoj oblasti trebalo da imaju u vidu u procesu definiranja budućih pravaca djelovanja i kreiranja politika iz oblasti zaštite okoliša i okolišnih prava građana.

Read more...

Čovječanstvo ušlo u ekološki minus

Svjetsko stanovništvo je potrošilo sve prirodne resurse koje Zemlja može da obnovi u razmaku od godinu dana.

Ove godine smo u "crveno" ušli jedan dan ranije nego 2013, i čak mjesec i po dana ranije nego 2000, upozorio je  Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF), pozivajući planetu da ekološku tranziciju upiše u svoju agendu.

Read more...

Javna rasprava - BBM d.o.o. Sarajevo, PK Brezove dane, općina Maglaj

Javni uvid Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za aktivnosti eksploatacije i prerade uglja na površinskom kopu ”Brezove dane” u općini Maglaj.

Investitor ”BBM” d.o.o. Sarajevo je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Studiju o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole, a Javna rasprava će se održati dana 11.09.2014.godine u prostorijama općinie Maglaj (sala OV) sa poćetkom u 11 sati.

U postupku uključivanja javnosti, kompletan materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Partneri projekta


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign