logo
BHS English

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

Hidroelektrana “Medna” velika šteta za rijeku

Gornji tok rijeke Sane obiluje prirodnim vrijednostima, zbog čega je potrebna njegova zaštita – zaključeno je na okruglom stolu, koji su u Banjoj Luci organizirali članovi Koalicije za zaštitu Sane.

Koordinator Koalicije za zaštitu Sane Goran Krivić naveo je u uvodnoj riječi da je Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske (RS), a na prethodni zahtjev Koalicije, uputilo dopis Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS za izradu stručnog mišljenja za prethodnu zaštitu izvorišta i gornjeg toka Sane, koji je u Prostornom planu RS do 2015. godine predviđen da bude proglašen parkom prirode.

Read more...

Udruženje "Aarhus centar u BiH" je održalo radionicu "Učešće javnosti u donošenju okolišnih odluka"

Udruženje "Aarhus centar u BiH", je održalo radionicu pod nazivom "Učešće javnosti u donošenju okolišnih odluka", danas 23. oktobra 2014. god., s početkom u 09.30 sati, u prostorijama Udruženja „Aarhus centar u BiH, u sklopu Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici, ulica Kemala Kapetanovića 17/1. Radionica se organizirala u okviru projekta "Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka", koji je podržan od Općine Novo Sarajevo i Grada Sarajevo.

Read more...

Javna rasprava - RMU Banovići dd, akumulacija Ramići, pumpne stanice PS I, PS II

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike općine Banovići i sve ostale zainteresirane subjekte na

JAVNU RASPRAVU

o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za izgradnju akumulacije Ramići, pumpe PSI i PS II investitora RUDNICI MRKOG UGLJA „BANOVIĆI“ d.d. BANOVIĆI

Javna rasprava koja će se održati dana 13. 11. 2014. godine (četvrtak) u prostorijama Općine Banovići, sala općinskog Vijeća adresa ul. Alije Dostovića 1 sa početkom u 11.00 sati.

Read more...

Udruženje "Aarhus centar u BiH", organizira radionicu "Učešće javnosti u donošenju okolišnih odluka"

Udruženje "Aarhus centar u BiH", organizira radionicu pod nazivom "Učešće javnosti u donošenju okolišnih odluka", u četvrtak 23. oktobra 2014. god., s početkom u 09.30 sati, u prostorijama Udruženja „Aarhus centar u BiH, u sklopu Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici, ulica Kemala Kapetanovića 17/1. Radionica se organizira u okviru projekta "Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka", koji je podržan od Općine Novo Sarajevo i Grada Sarajevo.

Read more...

Obavještenje o izradi radne verzije Pravilnika o mjerama za sprečavanje i smanjenje zagađivanja vazduha i poboljšanje kvalitet vazduha

Obavještava se zainteresovana javnost da je radna verzija  Pravilnika o mjerama za sprečavanje i smanjenje zagađivanja vazduha i poboljšanje kvalitet vazduha postavljena  na Portalu Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na stranici Pravni i administrativni okvir – U proceduri.

Prilikom izrade ovog propisa utvrđeno je da su ispunjeni uslovi iz člana 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave i konsultacijama u izradi podzakonskih akata („Službeni glasik Republike Srpske“ broj 123/08 i 73/12). Procjena je da je da je predmetni propisi od interesa za javnost, te se radna verzija teksta  objavljuje  na internet stranici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju radi dostavljanja primjedbi i sugestija, a iste se mogu dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja na e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Donatori


 

Anketa


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign