logo
BosnianEnglish (UK)
BosnianEnglish (UK)

Error:
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/aarhus/public_html/sarajevo/images/stories/svedskiamb
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/svedskiamb

POZIV NOVINARIMA

USAID-ov Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) poziva novinare da se prijave na nagradni natječaj za najbolju novinarsku priču na temu odnosa prema okolišu.

Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, iz svih medija (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali) da kandidiraju najbolje istraživačke priče o tome kako kreiranje zakona o zaštiti okoliša Federacije Bosne i Hercegovine može najbolje utjecati na očuvanje životne sredine.

Read more...

U Kaknju počinje gradnja fabrike za obradu animalnog otpada

Kakanjska kompanija “Bioorganika” krenuti će uskoro s izgradnjom fabrike koja će se baviti zbrinjavanjem i toplinskom obradom nusproizvoda animalnog porijekla.

Već je izvršena kupovina zemljišta za izgradnju fabrike na području Općine Kakanj, a osnovano je i privredno društvo Bioorganika d.o.o. Kakanj, u okviru kojeg će poslovati buduća fabrika.

Ova investicija, vrijedna 30 miliona KM, riješit će problem uklanjanja otpada animalnog porijekla u cijeloj Bosni i Hercegovini, te donijeti značajan broj novih radnih mjesta.

Read more...

Javni uvid - "Energy 3" d.o.o. Mostar, VE Podveležje

Investitor „Energy 3“ d.o.o. Mostar, je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole, za izgradnju vjetroparka Podveležje na mikrolokacijama „Merdžan Glava i Poljice“ . Ukupno instalisana snaga vjetroparka Podveležje iznosi 48 MW.

Uz Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole dostavljen je i Plan upravljanja otpadom.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjeva za izdavanje okolinske je na web stranici ministarstva, a kompletan materijal sa prilozima se može pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, Marka Marulića br 2/I soba br. 111

Read more...

Javni uvid - FARMA SPREČA d.o.o. KALESIJA

Operater „FARMA SPREČA“ d.o.o, Donje Vukovije bb, 75.260 KALESIJA dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole – Plan aktivnosti za postojeći farmu sa 1.000 muznih krava i 1.000 grla pratećih kategorija.

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole – Plana aktivnosti je operater „FARMA SPREČA“ d.o.o., Donje Vukovije bb, KALESIJA

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za operatera „FARMA SPREČA“ d.o.o., Donje Vukovije bb, 75.260 KALESIJA. - za postojeću farmu sa 1.000 muznih krava i 1.000 grla pratećih kategorija je prezentiran na veb stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Kompletan materijal sa prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat– soba 108.

Read more...

Odluka o projektnom partneru za Blok 7 TE Tuzla 23. jula

Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u Termoelektrani Tuzla na saglasnost Parlamentu FBiH.

Poslanicima Predstavničkog doma FBiH u srijedu, 23. jula, bit će prezentirane sve dosadašnje provedene aktivnosti na izboru projektnog partnera i zatražena saglasnost za nastavak aktivnosti do konačnog izbora projektnog partnera po predloženom modelu.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Arhiva

Ovdje možete pogledati
arhivu vijesti

Newsletter
Partneri projekta


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign