logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Za šest posto povećati učešće energije iz obnovljivih izvora

U Republici Srpskoj učešće energije iz obnovljivih izvora energije u prošloj godini bilo je oko 42,9 odsto, a cilj je da se apsolutni iznos poveća za šest i dostigne 48 odsto, rečeno je Srni u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Srpske.

U Ministarstvu ističu da se, kada je riječ o energiji vjetra, najperspektivnije lokacije u Republici Srpskoj za izgradnju parkova vjetrenjača nalaze na području istočne Hercegovine, u Nevesinju, Berkovićima, Gacku i Trebinju.

Read more...

Predstavljena studija izvodljivosti za prečišćavanje otpadnih voda

Na Sokocu je jučer predstavljena Studija izvodljivosti sistema za prečišćavanje otpadnih voda, čiju je izradu finansirala EU, posredstvom Evropske investicione banke.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da Studija obuhvata probleme u vodosnabdijevanju, slivove, ponore i izvorišta na području opštine.

Prema njegovim riječima, ova studija je veoma bitna za izradu projektne dokumentacije, a najbitnije je da opština ima kvalitetno vodosnabdijevanje i zdravu životnu sredinu.

Read more...

Javni uvid - GAT d.o.o. Sanski Most

„GAT“ d.o.o Sanski Most, Šejkovača bb, 79 260 Sanski Most, ostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole -Pogon za obradu metala CNC tehnologijama i površinsku obradu metala lociran na Šejkovača bb, 79 260 Sanski Most.

Obrađivač zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole - je „INPROZ“ - Institut za zaštitu i projektovanje d.o.o. Tuzla.

U postupku uključivanja javnosti, zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za investitora „„GAT“ d.o.o. Sanski Most je prezentiran na web stranici Ministarstva radi davanja mišljenja. Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat - soba 108.

Read more...

Završena I faza izrade Prostornog plana područja akumulacije Modrac

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice vodi postupak izrade Prostornog plana  područja posebnih obilježja dijela Slivnog područja akumulacije Modrac za period 2016. do 2036. godine. Razmatrana je Prostorna osnova koja predstavlja kvalitetnu osnovu za II fazu rada, odnosno izradu prednacrta pomenutog prostornog plana.

Svi zainteresovani subjekti primjedbe i sugestije mogu dostaviti resornom ministarstvu najkasnije do 1. avgusta 2016. godine poštom ili putem e-mail-a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Read more...

Javna rasprava - DINARAKAMEN d.o.o. Široki Brijeg

Investitor DINARAKAMEN d.o.o., Široki Brijeg je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Studiju o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolinske dozvole, a Javna rasprava će se održati 11.08.2016 godine u prostorijama Mjesne zajednice Crne Lokve bb, Općina Široki Brijeg sa početkom u 11:00 sati. U postupku uključivanja javnosti, kompletan materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolinske dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na Studiju uticaja ja okoliš je do 29.07. 2016. godine.

 

 

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Postani član

             

   Fizička lica       

Podržavnje kampanje

Biblioteka

Arhiva

Donatori


 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign