logo
BHS English

Partneri Aarhus centra

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Prijatelji Aarhus centra

 

 

Webmail

 

 

Javni uvid - zatvaranje deonija Plane I i Divkovići I i II TE Tuzla

JP EP BiH Podružnica TE Tuzla je dostavila dopunjenu Studiju o procjeni uticaja na okoliš za izatvaranje deponija Plane I i Divkovići I i II u TE „Tuzla“ na temelju izvještaja članova stručne komisije imenovane Rješenjem federalne ministrice br. UPI 05/2-23-11-45/17 SN od 24.3.2017. godine, dostavljenih primjedbi od strane nevladine organizacije EKOTIM Sarajevo.

Mišljenja i sugestije na dopunjenu studiju mogu se dostaviti do 07.07.2017. godine na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Marka Marulića 2, 71 000 Sarajevo

 

Dopunjena studija o procjeni uticaja na okoliš

 

Read more...

Dopuna Studija o procjeni uticaja na okoliš, odsumporavanje dimnih plinova – TE „Tuzla“- treći put

JP EP BiH Podružnica TE Tuzla je dostavila dopunjenu Studiju o procjeni uticaja na okoliš za izgradnju objekata za odsumporavanje dimnih plinova Blokova 5 i 6 u TE „Tuzla“ na temelju izvještaja članova stručne komisije imenovane Rješenjem federalne ministrice br. UPI 05/2-23-11-100/14 SN od 17.8.2016. godine, dostavljenih primjedbi od strane nevladine organizacije EKOTIM Sarajevo.

Mišljenja i sugestije na dopunjenu studiju mogu se dostaviti do 28.06.2017. godine.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Marka Marulića 2, 71 000 Sarajevo

 

 

Read more...

Obilježeno 5 godina postojanja i rada Aarhus centra Sarajevo

Udruženje "Aarhus centar u BiH" (Aarhus centar Sarajevo) je danas obilježilo 5 godina svog postojanja i rada, te na svečanosti ugostilo brojne posjetioce iz vladinog i nevladinog sektora, kao i predstavnike Misije OSCE-a u BiH. Prisutni su imali priliku da o radu Aarhus centra Sarajevo nešto više čuju i kroz iskustva naših dragih kolega, saradnika i partnera na različitim projektima. Uvodnu riječ su uzeli Senad Oprašić, šef odsjeka za zaštitu okoline iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ambasador Vuk Žugić, koordinator ekonomskih i okolišnih aktivnosti OSCE-a, Alexander Chuplygin, zamjenik šefa Misje OSCE-a u BiH i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva.

Read more...

Dodjela nagrade za najzagađeniju zemlju Evrope

Obilježavanjem Svjetskog dana životne sredine članovi Centra za životnu sredinu su performansom na interesantan način uručili nagrade našim ministarkama zbog činjenice da smo najzagađenija zemlja Evrope. Ispred Administrativnog centra Vlade RS, nakon završetka performansa, članovi Centra uručili su i povelje uz nagrade našim Ministarstvima. 

Prema posljednjim objavljenim analizama Svjetske zdravstvene organizacije (http://www.who.int/gho/publications/world_health_statistics/2017/en/) Bosna i Hercegovina je zauzela prvo mjesto na listi najzagađenijih zemalja Evrope, po najvećem broju smrtnih slučajeva uzrokovani aerozagađenjem, dok su ostale zemlje Balkana i Istočne Evrope tik iza Bosne i Hercegovine.

Read more...

Javni uvid - dopuna PA i PUO - zbrinjavanje otpada iz taložnih bazena separacije u PK Čubrić

Zbrinjavanje otpada iz taložnih bazena separacije u PK Čubrić - Dopuna dokumentacije


Operator RMU Banovići d.d. Banovići, dostavio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma dopunjeni Plan aktivnosti i Plan upravljanja otpadom za zbrinjavanje otpada iz taložnih bazena sa separacije u PK Čubrić na osnovu izvještaja članove Stručne komisije i primjedbi zainteresirane javnosti.

U postupku uključivanja javnosti, dopunjeni Plan aktivnosti i Plan upravljanja otpadom je prezentiran na web stranici Ministarstva radi davanja mišljenja.

Materijal sa Prilozima može se pogledati u prostorijama: Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, u ulici Maka Marulića br 2, prvi sprat - soba 108 ili 109.

Read more...

SWF file not found. Please check the path.

Pratite nas na

       

Info paket

 

 

Škola planinarstva

Biblioteka

Podržavnje kampanje

 


Aarhus © 2012 - Sva prava pridržana | Dizajn i programiranje Idesign