BHS English French German Russian
  • Eko.ba
  • GMO


Protekli vikend 15. i 16. oktobra 2016.godine održan je završni edukativni vikend u okviru projekta Škola planinarstva i ekologije "Dragi Novaković“.

Učenici/e i profesori/ce Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva imali su priliku da borave u Visitor centru Pecka i posjete izvorište rijeke Sane te uživaju u domaćim specijalitetima. Drugog dana su učenici/e polagali test znanja o planinarenju i šumskim ekosistemima o čemu su slušali tokom škole. Svi učenici/e će dobiti certifikate o završenoj školi a najbolja/e tri učenika/ce će dobiti nagrade, koje će se dodijeliti 25. oktobra 2016.godine u Sarajevu uz prisutnost medija.

Projekat „Škola planinarstva i ekologije - Dragi Novaković", kojeg finansijski podržava Misija OSCE-a u BiH, zajednički provode Aarhus centar Sarajevo, HPD Bjelašnica 1923 Sarajevo i PAK Summit Banja Luka, u sjećanje na planinara i prijatelja Dragog Novakovića koji je tragično nastradao početkom godine, a koji je učestvovao u izvornoj pripremi ovog projekta. Cilj projekta je da se kroz učenje o planinama u BiH i planinaskim ekosistema, te boravkom u prirodi, učenici upoznaju sa jedinstvenim prirodnim bogatstvima kojima BiH obiluje te razviju svijest o neophodnosti očuvanja prirode radi naše čistije i zdravije budućnosti.

Fotografije o navedenim događajima možete pogledati OVDJE

Dodjela certifikata i nagrada učenicima/cama „Škole planinarstva i ekologije - Dragi Novaković" održati će se u Centru za mlade na Grbavici, Sarajevo 25. oktobra o čemu ćemo vas blagovremeno informirati.

Funded-by-the-European-UnionOva stranica je napravljena uz podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost EPPIC projekta i ni na koji način ne odražava stanovišta Evropske unije.

gekko logo klein

 

transition lg mfa

702px-Auswärtiges Amt Logo.svg

                                               Backup of osce logo krive

 

 

grassroots-logo1