BHS English French German Russian
  • Eko.ba
  • GMO


Udruženje „Aarhus centar u BiH“ je sa Mjesnim zajednicama Marijin Dvor - Crni Vrh i Soukbunar, održao sastanke povodom implementacije projekta „Jačanje participativnosti građana u procesima donošenja okolišnih odluka“, u Sarajevu, 20. i 21. oktobra 2016. godine. Cilj sastanaka je bio da se uspostavi saradnja sa predsjednicima i sekretarima Mjesnih zajednica, radi zajedničkih aktivnosti na projektu, a koje se tiču ispunjavanja posebno pripremljenih upitnika i održavanja edukativne radionice na temu uključivanja javnosti u procese donošenja okolišnih odluka.

Projektom je predviđeno pripremanje upitnika, za potrebe utvrđivanja stanja na terenu vezano za uključivanje građana mjesnih zajednica u procese donošenja okolišnih odluka. Sa izrađenim upitnikom održati će se sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica Općine Centar, kako bi se sagledalo stanje vezano za uključenost građana u procese donošenja okolišnih odluka.

Na ovaj način želimo jačati kapacitete mjesnih zajednica na području Općine Centar za aktivnije uključivanje u procese donošenja odluka u oblasti okoliša.

Funded-by-the-European-UnionOva stranica je napravljena uz podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost EPPIC projekta i ni na koji način ne odražava stanovišta Evropske unije.

gekko logo klein

 

transition lg mfa

702px-Auswärtiges Amt Logo.svg

                                               Backup of osce logo krive

 

 

grassroots-logo1