BHS English French German Russian
  • GMO
  • Eko.ba


Iako je Bosna i Hercegovina zakasnila sa dostavljanjem izvještaja o implementaciji Arhuske konvencije, a isti je trebao biti predat još u decembru 2016. godine, Federalno ministarstvo okoliša i turizma je uspijelo da prevaziđe problem nepostojanja kontakt osobe i samog izvještaja uz pomoć OSCE misije u BiH izvještaj ne predstavlja dobar dio činjenica. U izvještaju je korišten materijal iz tzv. Alternativnog izvještaja koji su izradile NVO pa je objektivnost istoga u većoj mjeri obezbijeđena ali i dalje stoji činjenica da veliki broj nadležnih institucija (posebno iz Republike Srpske) nije dao svoj doprinos. 

Organizacije civilnog društva sada imaju priliku da prikažu istine i daju svoj doprinos ovome izvještaju koji će biti pohranjen u bazi sekretarijata Konvencije i tako ostaviti svoj pečat i mišeljenje na ovaj proces. 

Podstičemo sve ekološke ali i druge NVO da ukoliko imaju primjedbe, sugestije i komentare na ovaj nacionalni izvještaj, iste dostave do 27.03.2018. godine na navedenu adresu Federalnog ministarstva.  

Nacrt izvještaja se može preuzeti ovdje.

Funded-by-the-European-UnionOva stranica je napravljena uz podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost EPPIC projekta i ni na koji način ne odražava stanovišta Evropske unije.

gekko logo klein

 

transition lg mfa

702px-Auswärtiges Amt Logo.svg

                                               Backup of osce logo krive

 

 

grassroots-logo1